5 C
Sarajevo
25.04.2024

Preminula legendarna televizijska voditeljka Danka Novović

Danka Novović je rođena u Prokuplju 1943. godine. Na televiziji Beograd radila je od njenog osnivanja 1958. godine. Otmenim držanjem, posebnom dikcijom i bojom glasa obeležila je televiziju u Jugoslaviji i Srbiji.

“Upisala sam studije prava u Beogradu jer sam stalno u familiji i među prijateljima isterivala pravdu. Počela sam već da radim na televiziji i nisam stizala da idem na predavanja, pa me je Kamenko Katić nagovorio da upišem etnologiju na Filozofskom fakultetu. Bila sam suviše lenja da učim bilo šta pored posla, pa sam na kraju ostala bez fakultetske diplome. Kamenko mi se hvalio da je na kraju ipak diplomirao etnologiju, a ja sam mu kazala: “Lako je tebi kada se družiš s profesorima”, ispričala je prije nekoliko godina za “Blic”.

Tokom novinarske karijere dospjela je do mesta urednika Prvog i Trećeg dnevnika, ali je uprkos tome, sebe uvek doživljavala kao spikerku.

- OGLAS -

Gledaoci su je u toj ulozi obožavali. Voljeli su je da je slušaju, ali i da je gledaju. Daleko je dopirala njena riječ, baš kao i ljepota. Završila je Danka i u pjesmi, u čuvenom hitu Tome Zdravkovića “Danka”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA