2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ donirano 10 hiljada maraka

Protokol su potpisali, u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Opće bolnice prim. dr. Davorka Matković.

Potpisivanju protokola prisustvovala je i pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić.
Donacija će biti iskorištena za kupovinu medicinskih aparata za potrebe Odsjeka za patologiju sa prosekturom.

Prema riječima načelnika Ajnadžića, donacija je nastavak kontinuirane saradnje Opće bolnice i Općine Centar.

- OGLAS -

“Svake godine Općina izdvoji sredstva za ono što je najpotrebnije ovoj bolnici. Ove godine je to medicinska oprema za potrebe Odsjeka za patologiju sa prosekturom. Donirana sredstva su planirana ovogodišnjim budžetom, a namijenjena su zdravstvu i poboljšanju usluga za pacijente. Nastavit ćemo pomagati Opću bolnicu i u budućnosti”, naglasio je Ajnadžić.

Sredstva koja je Općina Centar donirala Općoj bolnici, prema riječima prim. dr. Matković, podići će kvalitet zdravstvene usluge.

“Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar u ime direktora Opće bolnice, ali i svih uposlenih. Općina Centar pomaže našu ustanovu u kontinuitetu, a za dobrobit svih pacijenata. Zajedničkim snagama nastojimo pacijentima pružiti što je moguće kvalitetniju uslugu. Ova sredstva ćemo iskoristiti za Odsjek patologije, za nove dijagnostičke metode. Svjesni smo koliko je pacijentima važno da što prije dođu do dijagnoze, naročito u ovom vremenu kada je u porastu broj malignih oboljenja. Pacijenti koji imaju takve dijagnoze trebaju što prije doći do patohistološkog nalaza koji će odrediti dalji tok njihovog liječenja i terapije, te uticati na njihov kvalitet života i na preživljavanje. Ova donacija nam mnogo znači, a vjerujemo da ćemo i u budućnosti u ovoj lokalnoj zajednici imati iskrenog prijatelja kao i do sada”, poručila je Matković.

Tokom posljednjih jedanaest godina na ime pomoći zdravstvenim ustanovama putem Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno je 2.077.770 maraka, od čega je Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ izdvojeno 405.000 maraka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA