17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Svi članovi Skupštine ViK-a podnijeli neopozive ostavke

Predsjednik Skupštine ViK-a Muamer Kosovac i članovi skupštine ovog javnog preduzeća Sedin Kozadra i Faruk Šahbegović podnijeli su neopozive ostavke, a još uvijek nije poznato šta je razlog zbog kojeg su se odlučili na ovaj potez. 

Ovu informaciju potvrdio nam je ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić koji je rekao kako će na današnjoj sjednici Skupštine KS biti predložen novi sastav vršitelja dužnosti članova Skupštine ViK-a. 

Skupština KS danas će održati redovnu sjednicu na kojoj će između ostalog razmatrati Informaciju o radu Uprave KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o Sarajevo za mjesec februar 2019. godine s izvještajima o radu Skupštine ViK-a za period od 1. februara 2019. do 28. februara 2019. godine i Nadzornog odbora preduzeća za period od 1. februara 2019. do 28. februara 2019. godine.

Inače, predsjednika i članove Skupštine ViK-a imenovala je kantonalna vlast za vrijeme dok se na poziciji premijera KS nalazio Elmedin Konaković, a koji danas obnaša dužnost predsjedavajućeg Skupštine KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA