7.7 C
Sarajevo
27.04.2024

Buffon o teškom porazu: Sjetim se te utakmice četiri puta sedmično, proganja me

Gianluigi Buffon je u velikom intervjuu za L’Equipe govorio o svojoj karijeri i sezoni koji je proveo u PSG-u.

Danas rezervni golman u Juventusu, 42-godišnji Buffon prisjetio se nevjerojatnog ispadanja PSG-a iz Lige prvaka u sezoni 2018./2019. Francuski prvak pobijedio je Manchester United u prvoj utakmici osmine finala u gostima 2:0 i u uzvratu je samo trebao potvrditi prolazak.

No, desetkovani United je senzacionalno slavio 3:1 golom Marcusa Rashforda iz penala u sudijskoj nadoknadi te izbacio PSG zbog više golova u gostima.

- OGLAS -

“Te utakmice sjetim se četiri puta sedmično. Proganja me i budi u meni loše osjećaje. Siguran sam da bismo te sezone otišli do finala. U Mančesteru smo igrali sjajno”, rekao je Buffon.

On je bio glavni krivac za gol Uniteda za 2:1 nakon što mu se jedna lagana lopta odbila od prsa na noge Lukakuu koji ju je spremio u prazan gol.

“Ja sam krivac za taj poraz. Meni kao najiskusnijem igraču u ekipi se to nije smjelo dogoditi”, rekao je Buffon i dodao:

“Bili smo uvjereni da je uzvrat samo formalnost i opustili smo se. Nismo smatrali da je ta utakmica bitna jer su oni imali praktički dva zdrava igrača i devet juniora. Nikad mi se takva situacija nije dogodila, da se tako opustim prije jedne tako važne utakmice”.

 
(SCS)
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA