7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Desetine hiljada ljudi marširaju na ulicama Londona: Nećemo Brexit (FOTO)

Jedan od organizatora i direktor kampanje “Glas naroda” James McGrory izjavio je da je pokret koji traži drugi referendum o Brexitu trenutno najveći masovni pokret u Britaniji.

Organizatori su uvjereni da će današnji skup nadmašiti i najveći proevropski skup u Britaniji, održan u oktobru, a za koji su organizatori rekli da je privukao oko 700.000 ljudi.

Kako navode agencije, više od 200 autobusa širom Britanije angažirano je da doveze zainteresirane demonstrante u prijestonicu zbog marša.

- OGLAS -

Peticija da se Brexit u potpunosti odbaci sakupila je četiri miliona potpisa za samo tri dana, nakon što je Theresa May izjavila da je na strani naroda.

Lideri EU 27 postigli su jednoglasan odgovor na zahtjev Mej o odlaganju Brexita za 22. maj. Britanija je po prvobitnom planu trebala napustiti EU 29. marta.
Očekuje se da će u povorci biti i londonski gradonačelnik Sadiq Khan iz oporbene Laburističke stranke i čelnica Škotske nacionalne stranke Nicola Sturgeon.

„Koračat ću sutra s ljudima iz svih kutaka naše zemlje da bismo izrazili zahtjev da britanski narod odluči o Brexitu“ – rekao je Kan.

Sterdžen je rekla da je ponosna što će govoriti u povorci.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA