Vijesti
Brnabić: Vučić u subotu sa Srbima iz Crne Gore "Vučić će razgovarati u subotu sa njima kako na najbolji način da im pomogne i da ih podrži, ali i kako da mi pokušamo dalje da smirujemo situaciju u regionu, nama ovo najmanje odgovara", rekla je Brnabić
#

Situacija u regionu je "bez sumnje nestabilna", što najmanje odgovara Srbiji, izjavila je premijerka Srbija Ana Brnabić i istakla da je predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić reagovao promptno, piše B92.

On će, kako je rekla Brnabić, u subotu razgovarati u Beogradu sa Srbima iz Crne Gore i Republike Srpske o tome kako može da im pomogne.

Brnabić je kazala da je Vučić pozvao Srbe iz Crne Gore i Republike Srpske da dođu u Beograd i da razgovaraju o tome i da će se država Srbija truditi da i dalje poziva na mir i stabilnost.

  / 

"Vučić će razgovarati u subotu sa njima kako na najbolji način da im pomogne i da ih podrži, ali i kako da mi pokušamo dalje da smirujemo situaciju u regionu, nama ovo najmanje odgovara", rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi situaciju u Crnoj Gori i BiH i porast tenzija u regionu.

Kazala je da neće prisustvovati tom sastanku u subotu pošto će otputovati na bezbjednosni forum u Minhen. 

"Trudićemo se ponovo da pozivamo na mir i stabilnost, ali ne ugrožavajući prava Srba bilo gdje u regionu, koja, morate priznati, jesu u ovom trenutku ugrožena. To što se dešava ne bi trebalo da se dešava", navela je Brnabić.

Ona je kazala da te probleme "treba da rješavamo diplomatskim putem, na oprezan način."

Kaže je više puta rekla da ovo što se dešava u regionu najmanje odgovara Srbiji, jer je zemlja prošla kroz teške reforme i ostvarila u prethodne dvije godine privredni rast od 4,4 odsto i 4,2 odsto.

"Vidimo potpuno drugačiji imidž Srbije i da bi nastavili da tako da rastemo potreban nam je stabilan region", rekla je Brnabić, ukazujući da je ovo mali region u kome se svaka nestabilnost odražava i na našu zemlju.

Onda manje ljudi želi da investira, a predsjednik Vučić već godinama radi na podizanju kredibiliteta naše zemlje, kazala je premijerka.

"Svaka nestabilnost u regionu može da ugrozi naš brzi razvoj. Zato se trudimo i predsjednik i ja da sve signale koje dajemo budu odmjereni i umjereni i da dalje gradimo staiblnost, a ne nestabilnost. Trudimo se da budemo odgovorni i da zaštitimo naš narod gde god živio. To je naša ustavna obaveza i dužnost i misli mda to radimo na najbolji način", rekla je Brnabić

Dodala je da će zato Vučić razgovarati sa Srbima iz Crne Gore i Republike Srpske kako bi se vidjelo kako može da ih podrži i kako da pokušamo da smirimo situaciju u regionu.

"Kada ne činite dovoljno u oblasti reformi, najlakše je imati nestabilnsot i reći da je to zbog političke situacije. Sa druge strane, Srbija je izvoznik staibnosti, ne zato što imamo veliko srce, a imamo ga, već zato što je to u interesu naših građana", naglasila je premijerka Srbije.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.