Vijesti
Čedomir Jovanović: "Zoran mi sada najviše fali u toj politici, cijev u metak stavila ružna Srbija" Istakao je da neće odustati da svakog 12. marta pokaže poštovanje prema Zoranu Đinđiću, ali i svemu što je, kako kaže, svojim životom i svojom tragedijom, on simbolizovao.
#

Čedomir Jovanović, predsjednik LDP-a, kazao je kako je kalendarski prošlo 20 godina od ubistva Zorana Đinđića, ali po mnogo čemu smo, kaže, mi i dalje u tom 12. martu. 

"U ovo vrijeme prije 20 godina bio sam u Italiji, tamo sam se sklonio jer su rekli da ne mogu da čuvaju i njega (Đinđića) i mene. Svako ko je tada gledao u nas i srpsku politiku, znao je da je Zoran odavno meta i da je samo pitanje ko će ispaliti taj prokleti metak koji je u cijev stavila ta ružna Srbija" - rekao je Jovanović ispred Vlade Srbije.

Da pokaže poštovanje

Istakao je da neće odustati da svakog 12. marta pokaže poštovanje prema Zoranu Đinđiću, ali i svemu što je, kako kaže, svojim životom i svojom tragedijom, on simbolizovao.

"Ne šetamo za Zorana, šetamo za normalnu budućnost, u kojoj nikome neće pasti na pamet da puca u boljeg, pametnijeg i hrabrijeg od sebe. Ti ljudi sada izlaze polako iz zatvora i volio bih da im je teško da se snađu u zemlji kojoj se vraćaju" - rekao je Jovanović.

Živi u tom 12. martu

 

On je naveo da od 2020. godine nije bilo Šetnje za Zorana zbog pandemije koronavirusa, ali je ove godine izašao i nije želio nikoga da zove da se priključi.

- Ja i dalje živim u tom 12. martu. Ovaj svijet je mnogo luđi nego što je bio tada, a nikada nije bilo potrebno više pameti i razumijevanja, a nema ga previše za nas. Zoran mi sada najviše fali u toj politici - rekao je Jovanović.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.