6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Eksplozija u Nashvilleu: osumnjičeni je lovio vanzemaljce

Prema nekim izvještajima, Warner, koji je imao 63 godine, vjerovao je u takve teorije i čak je pokušao loviti vanzemaljce. U isto vrijeme, jedino kazneno djelo vezano za marihuanu, počinio je davne 1978. godine.

Warner, stručnjak za elektroniku, bio je vrlo sumnjičav prema internetskoj mreži 5G i često se pozivao na gmazovsku zavjeru. Prema ovoj teoriji zavjere, mnogi političari i poznate osobe zapravo su gmazovski vanzemaljci koji postepeno preuzimaju Zemlju. Pristalice ove teorije mnoge svrstavaju u gmizavce, uključujući Baracka Obamu i Justina Biebera.

Kako CNN izvještava, pozivajući se na policijsku upravu u Nashvilleu, Raymond Throckmorton, advokat žene Pamele Perry, pozvao je u avgustu 2019. policiju i izvijestio da njegov klijent prijeti samoubistvom.

- OGLAS -

Kada je policija stigla u Perryjevu kuću, pored nje su pronađena dva nenatočena pištolja za koja je rekla da pripadaju njenom dečku Anthonyju Warneru. Perry je rekla da ne želi ovo oružje u svojoj kući, te da Warner kod kuće pravi bombe.

Throckmorton, koji je bio prisutan kada je Perry razgovarala s policijom i, kako se ispostavilo, svojevremeno zastupao Warnerove interese, također je potvrdio da je njegov klijent često govorio o vojsci i proizvodnji bombi. Advokat je naglasio da je, prema njegovom mišljenju, Warner savršeno razumio o čemu govori i bio je sasvim sposoban napraviti bombu.

Policija je nadzirala Warnerovu kuću, ali nije pronašla tragove proizvodnje bombe, a nalog za pretres trebao bi pružiti snažne dokaze o kriminalnim motivima osumnjičenog.

“Mislim da je policija učinila sve što je bilo u njenoj moći u skladu sa zakonom. Možda smo trebali nastaviti promatrati, ali danas je to lako reći”, rekao je šef policije Nashvillea John Drake. “I tada nismo imali razloga za nalog za pretragu, ali samo je žena sa dva pištolja trebala našu pomoć. “

Policija iz Nashvillea ipak se obratila FBI-ju sa zahtjevom da provjeri imaju li informacije o Warneru, ali ništa nije pronađeno. Šef biroa Tennesseeja potvrdio je CNN-u da Warnera ranije nije vidio FBI.

Nakon eksplozije

Eksplozija u povijesnom centru Nashvillea oštetila je više od 40 zgrada i ozlijedila nekoliko ljudi .

Warnerovi posmrtni ostaci pronađeni su na mjestu eksplozije, a njegov identitet identificiran je nakon DNK testiranja na rukavicama i šeširu s mjesta zločina.

Istražitelji i dalje rade na mjestu eksplozije u potrazi za novim dokazima, ali dio teritorije već je otvoren kako bi radnici mogli razvrstati krhotine i procijeniti sigurnost pogođenih zgrada.

Dvadesetak lokalnih stanovnika i preduzetnika, u pratnji policije, mogli su se vratiti kući i u svoje urede pokupiti ono što im je trebalo, au nekim slučajevima i kućne ljubimce.

Mnogim poduzetnicima koji se bore s pandemijom eksplozija je bila zadnja kap.

“Bila je to teška godina”, priznao je Pete Gibson, vlasnik salona za tetoviranje u blizini epicentra eksplozije. “Ali čim je sinulo svjetlo na kraju tunela, sve je nestalo u jednoj sekundi.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA