20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Glumica i bivša načelnica Biljana Beličanec Aleksić pronađena mrtva

Poznata makedonska glumica i bivša načelnica skopske opštine Kisela Voda, Biljana Beličanec Aleksić sinoć je u svom stanu izvršila samoubistvo, piše Telegraf

Nju je obješenu u kupatilu pronašao suprug Sašo Milenkovski. Vijest da je glumica sebi oduzela život vješanjem potvrdili su i iz policije.

 “Oko 22.30 sata 6. aprila 2019. godine u Policijsku stanicu Centar S. M. je prijavio da je u Ulici Istarska u njegovom stanu pronašao svoju suprugu B. B. A (45) iz Skoplja, koja je sebi oduzela život vešanjem. Lekari Hitne pomoći su konstatovali smrt. Izvršen je uviđaj, a po naredbi javnog tužioca njeno telo je predato Sudskoj medicini radi obdukcije”, saopštio je MUP Sjeverne Makedonije.

Biljana Beličanec Aleksić iza sebe je ostavila dvoje maloljetne djece iz prvog braka sa poznatim skopskim stomatologom. Ona se nedavno udala za bitoljskog reditelja Sašu Milenkovskog.  

- OGLAS -

Njeno matično pozorište je bilo Dramski teatar u Skoplju, a posljednje predstave u kojima je u njemu igrala bile su “Genetika pasa” ili “Gospoda Glembaevski” i “Posljednji Makedonci”. Beličanec je glumila i u većem broju makedonskih televizijskih serija.

Ona se jedno vrijeme bavila i politikom. Kao kadar danas opozicione partije VMRO- DPMNE, Beličanec je od 2013. do 2017. godine bila gradonačelnica skopske opštine Kisela Voda. Vijest o njenom samoubistvu šokirala je njene kolege glumce.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA