Vijesti
Crna Gora zabranila međunarodni i međugradski putnički saobraćaj Saobraćaj je dozvoljen samo vozilima za promet roba, snabdijevanje i dostavu ljekova, hitnu medicinsku pomoć, komunalne djelatnosti, snabdijevanje gorivom i električnom energijom i prevoz zaposlenih.
# Agencije

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori zabranilo je međunarodni i međugrdaski putnički saobraćaj, javlja Anadolu Agency (AA).

Saobraćaj je dozvoljen samo vozilima za promet roba, snabdijevanje i dostavu ljekova, hitnu medicinsku pomoć, komunalne djelatnosti, snabdijevanje gorivom i električnom energijom i prevoz zaposlenih. 

“Uvodi se zabrana prisustva i zadržavanja više od dva lica zajedno na otvorenom javnom mjestu (trotoari, trgovi, ulice, parkovi, šetališta, plaže i sl.), osim za lica koja obavljaju svoje redovne radne zadatke”, navodi se.

Onavezuju se lica koja obavljaju građevinske radove da poštuju socijalnu distancu između zaposlenih i drugih mjera zaštite i zdravlja na radu dok trgovine i apoteke mogu raditi od do 18 časova. 

“Kioscima u kojima se prodaje štampa, da radno vrijeme organizuju u periodu od 7 do 15  časova, u dvije smjene od po četiri časa, po zaposlenom”, navodi se u saopštenju. 

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.