Vijesti
Crnogorci "zaključali" rijaliti programe iz Srbije da bi zaštitili djecu To je posljedica inicijative koju je podnio "Media centar" zbog "dugogodišnjeg emitovanja rijaliti programa u kojima se često promovišu nasilje i govor mržnje"
# Agencije

Kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji, u Crnoj Gori će biti ograničeno emitovanje rijaliti programa iz Srbije, prenose podgoričke Vijesti.

Tu odluku je donijela Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu "Media centra".

Direktor te organizacije, "Media centra" Goran Đurović rekao je da su u centru zadovoljni odlukom.

- Godinama televizije iz republike Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom celog dana rijaliti programe u kojima se često promoviše nasilje i govor mržnje - naglasio je Đurović.

On je dodao i da je uveren da AEM ne bi doneo odluku da prihvati inicijativu "Media centra" da za to nije dobila jasnu političku naredbu od vlasti.

Ministar kulture u Crnoj Gori Aleksandar Bogdanović, pozvao je prošlog mjeseca tu agenciju odgovornu za regulisanje rada elektronskih medija da poduzme mjere zbog, kako je naveo, višemjesečne negativne kampanje, koju protiv Crne Gore sprovode neke srpske televizije.

Iz AEM-a su ipak odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posljedicu potrebe unapređenja zaštite maloljetnika, od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju, navode Vijesti.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.