Vijesti
Crnoj Gori 68,6 miliona eura iz EU fondova Sredstva su opredijeljena za sprovođenje četiri investiciona projekta iz oblasti saobraćaja i životne sredine i pripremu projektne dokumentacije za dva nova projekta
# Anadolu Agency (AA)

Crnoj Gori je dodijeljeno dodatnih 68,6 miliona eura bespovratne podrške Evropske unije (EU) i bilateralnih donatora Zapadnobalkanskog investicionog okvira za sprovođenje četiri investiciona projekta iz oblasti saobraćaja i životne sredine i pripremu projektne dokumentacije za dva nova projekta, javlja Anadolu Agency (AA).

Dodatna sredstva odobrena su na sastanku Upravnog odbora Zapadnobalkanskog investicionog okvira, koji je održan u Luksemburgu, u organizaciji Evropske komisije (EK) i Evropske investicione banke (EIB).

Iz Generalnog sekretarijata Vlade saopšteno je da su dodatna bespovratna sredstva odobrena kroz četvrti poziv za investicione projekte i 20. poziv za pripremu projekata, a u kontekstu finansijske podrške koju EU i bilateralni donatori tog instrumenta pružaju u okviru Berlinskog procesa.

„Za izgradnju prioritetnog dijela obilaznice oko Budve u okviru trase primorske varijante Jadransko-jonskog autoputa EU će izdvojiti 42,1 milion eura za radove, čija će ukupna vrijednost premašiti 188 miliona eura“, navodi se u saopštenju.

Izgradnjom prioritetnog dijela obilaznice značajno će biti unaprijeđen putni saobraćaj u tom dijelu primorja i riješen problem saobraćajnih gužvi u centru Budve, posebno tokom ljetnjih mjeseci.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.