7 C
Sarajevo
25.04.2024

Željezničar savladao Mladost i prekinuo crnu seriju: Grbavica slavi debitanta Ermina Zeca (VIDEO)

Željezničar je priredio stresnu večer svojim navijačima u prvom takmičarskom meču na Grbavici ove godine, ali na kraju i – radost. Plavi su preokretom došli do itekako dragocjene pobjede protiv direktnog konkurenta za mjesto koje vodi na evropsku scenu, ekipe Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Utakmicu bolje otvaraju gosti, na samom startu stopostotnu priliku imao je Petar Bojo. Fudbaler Mladosti istrčao je sam pred Vedrana Kjosevskog, ali kapiten Željezničara čudesnom intervencijom spašava vlastiti gol.

Potom domaći fudbaleri preuzimaju inicijativu, igra se seli u potpunosti na polovinu gostiju. Ipak, u jeku napada Željezničar, uslijedio je hladan tuš za 4.000 navijača na Grbavici.

- OGLAS -

Fudbaleri Mladosti istrčali su odličan kontranapad, kojeg je povukao Arežina. Lopta dolazi do Atajića, a na njegov pas u šesnaestercu odlično reaguje Guzina i u 29. minuti dovodi Mladost u vodstvo.

No, svega nekoliko minuta kasnije, Nana Welbeck je zaradio dva žuta kartona u kratkom vremenskom razmaku te tako ostavio saigrače iz Mladosti na cjedilu.

Željezničar je potom još agresivnije krenuo prema golu gostiju, ali raspoloženi vratar Velić nekoliko puta je odlično intervenisao te je ekipa iz Doboja kod Kaknja na poluvrijeme otišla sa minimalnom prednošću.

Nakon odmora, Plavi vrše dodatni pritisak, pokušavcajući kapitalizirati igrača više. To se dogodilo u 57. minuti, kada Mladen Veselinović glavom trese mrežu za 1:1 na centaršut Stevanovića.

Željin strateg Amar Osim potom vuče ključni potez i uvodi u igru Ermina Zeca, umjesto njegovog brata Asima. Bivši reprezentativac BiH odužio mu se za povjerenje u 69. minuti, kada u svom debitantskom nastupu za Plave u PLBiH postiže pogodak za prekoret – 2:1! Sjajno se snašao iskusni ofanzivac u gužvi pred golom Mladosti…

Rezultat se do kraja nije mijenjao, iako su Plavi mogli postići još barem jedan pogodak. Željezničar je prekinuo crni niz od šest vezanih poraza, Mladost ostala bez bodova koji bi puno značili u borbi za Evropu, prenosi scsport.ba. 

Željezničar – Mladost 2:1 (Veselinović 57., E. Zec 69. – Guzina 29.)

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Sipović, Stevanović, Pavić, Šabanadžović, A. Zec (E. Zec), Ramović (Sadiković), Bogičević, Zajmović, Veselinović, Hajdarević (Mujezinović).

MLADOST: Velić, Nikolić (Marković), Horić, Welbeck, Guzina, Arežina, Anđušić, Bojo, Asani, Atajić, Isaković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA