Vijesti
Cvijanović u Zagrebu: "Zapaljiva retorika može prouzrokovati probleme u BiH" Ona je na pres-konferenciji istakla da zapaljiva retorika može prouzrokovati velike probleme u BiH.
#

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović danas se u Zagrebu sastala sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem.

Ona je na pres-konferenciji istakla da zapaljiva retorika može prouzrokovati velike probleme u BiH, koja, kako je rekla, nije pretjerano stabilna zemlja. Cvijanović je rekla da je ključno poštovanje Ustavom zagarantovanih prava tri konstitutivna naroda.

"Došli smo u paradoksalnu situaciju da se borimo za prava koja već imamo u Ustavu. I Srbi i Hrvati su se borili, a prava su već data Ustavom", rekla je ona.

Kada je riječ o članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Željku Komšiću, i odnosu Hrvatske prema njemu, Cvijanović je rekla da ne može komentarisati odnos jedne države prema izabranom zvaničniku druge države, jer je to stvar unutrašnje politike. Ona je istakla da je zadovoljna intenzivnom saradnjom sa zemljama regiona.

"Moja poltiika je takva da trebamo graditi odnose. Svugdje gdje neko može da bude most saradnje, treba to da bude" poručila je Cvijanović.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.