Vijesti
Dačić: Dosta više laži da su vlast u Srbiji i Vučić spremni da priznaju Kosovo U saopštenju se navodi da je "Srbija za osam godina koalicije SPS sa Vučićem, vratila pitanje Kosova na dnevni red, za razliku od vremena Tadića, Jeremića i Đilasa kada su svi govorili da je sve već riješeno".
#

Predsjednik Socijalističke partije Srbije i potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je "dosta gnusnih laži da su vlast u Srbiji i predsjednik Aleksandar Vučić spremni da priznaju nezavisnost Kosova, kao što je danas po ko zna koji put izjavio Boško Obradović", saopšteno je iz SPS.

U saopštenju se navodi da je "Srbija za osam godina koalicije SPS sa Vučićem, vratila pitanje Kosova na dnevni red, za razliku od vremena Tadića, Jeremića i Đilasa kada su svi govorili da je sve već riješeno".

"U to vrijeme skoro devedeset zemalja je priznalo Kosovo, u vrijeme naše vlasti 18 zemalja je povuklo priznanje Kosova, tako da Kosovo više nema većinu za prijem u međunarodne organizacije", kazao je Dačić.

On je naveo da "koliko je ko uradio najbolje govore pohvale koje Tadiću i Jeremiću upućuju albanski lideri, kao zahvalnost za pogrešno postavljeno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu".

"Srbija i Vučić su milion puta jasno rekli da mi želimo dijalog i mirno rješenje problema, ali da ne pristajemo na ucjene i ultimatum za priznanje Kosova. Zato prestanite više da lažete narod da će neko da prizna Kosovo", kazao je Dačić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.