Vijesti
Dačić: Napadač s Novog Zelanda nema veze sa Srbijom "Ne tražimo da itko sveti ijednu srpsku žrtvu u svijetu"
# Arhiva

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da Srbija najoštrije osuđuje teroristički napad na Novom Zelandu i istaknuo da napadač, bez obzira na razna izvješća nema nikakve veze sa Srbijom i da osuđuje te vrste zlouporabe.

U terorističkom napadu u novozelandskom gradu Christchurch, gdje je došlo do pucnjave u dvjema džamijama poginulo je 49, a ranjeno 20 ljudi.

Lokalni mediji prenijeli su fotografije kako je jedan od napadača na oružju imao ispisana imena cara Lazara, Miloša Obilića i drugih povijesnih ili kulturoloških ličnosti Srbije i Crne Gore.

-Srbija nema nikakve veze s tim, ne tražimo da itko sveti ijednu srpsku žrtvu u svijetu. Osuđujemo tu vrstu zloupotrebe. To nanosi štetu srpskim interesima i uhitit ćemo svakog za koga sumnjamo da ima tu vrstu interesa - rekao je Dačić kojeg prenose Večernje novosti.

Na pitanje novinara o tome da se piše tko je sve napadaču s Novog Zelanda mogao da bude inspiracija za napad, uključujući i Srbiju, Dačić je rekao kako "čovjek nema veze sa Srbijom, i da ne zna tko može da mu bude inspiracija".

-Vidio sam i druga imena na spisku, pa zapitajte i druge zemlje kakve veze imaju s njim- odgovorio je Dačić.

Inače, nakon pucnjave u dvije džamije uhićene su četiri osobe.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.