5 C
Sarajevo
25.04.2024

Gradiška: Za godinu dana ukrali 10.000 litara goriva

U akciju “Dizel” policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška na mjestu izvršenja krivičnog djela “Teška krađa” zatekli dva lica i to N. M. (1997) i M. V. (1980) iz Gradiške, koji su lišeni slobode zbog sumnje da su za godinu dana ukrali 10.000 litara goriva, prenosi Anadolu Agency (AA).

– Lica se sumnjiče da su od septembra 2017. godine do septembra 2018. godine, na benzinskoj pumpi u Novoj Topoli, opština Gradiška, uz upotrebu podesnih predmeta, izvlačili pogonsko gorivo kroz otvor podzemne cisterne u prethodno spremljene plastične kanistere, otuđivši od oko 10.000 litara pogonskog goriva, čime su pričinili značajnu materijalnu štetu -, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Gradiška.

Na osnovu naredbe nadležnog suda izvršen je pretres kuća N. M. i M. V. pri čemu su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, kao što su kanisteri u kojima se nalazi pogonsko gorivo i ručno izrađena oprema za izvlačenje goriva iz podzemnih tenkova.

- OGLAS -

– O svim okolnostima vezanim za postupanje u navedenoj akciji, obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon ispitivanja osumnjičeni otpuste na slobodu, a da se protiv njih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj -, navodi se u saopštenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA