12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Zatvoren granični prijelaz sa Crnom Gorom

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina upozorava se na mjestimično mokar kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelima Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, a na tim lokacijama saobraća se usporeno, jednom trakom.

- OGLAS -

U toku su radovi na sanaciji mosta na petlji Blatuša kod Zenice, zbog čega je za saobraćaj zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Usporeno, jednom trakom, zbog sanacionih radova saobraća se i na magistralnim putevima: Livno-Kamensko, Ljubinje-Trebinje i Doboj-Šešlije (Rudanka-Johovac).

Na graničnim prijelazima povremeno je pojačan promet vozila, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prijelaz Deleuša (BiH)-Vraćenovići (CG), saopćeno je iz BIHAMK-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA