5 C
Sarajevo
25.04.2024

Sve spremno za naučno stručnu konferenciju ”Sfera 2019:Tehnologija betona”

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle, organizuje VII po redu Međunarodnu naučno stručnu konferenciju ”Sfera 2019:Tehnologija betona” koja će se održati 26. i 27.03.2019. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.

Komapnija Sfera ovakve događaje uvijek radi u saradnji sa realnim sektorom.

– Naravno, uvijek u toku svečanog obraćanja obrate se i gosti, koji doprinose razvoju određenog sektora, ili regije. Ovog puta, pored obraćanja ispred Građevinskog fakulteta iz Sarajeva i kompanije Sfera d.o.o., u svečanom dijelu otvaranja manifestacije, imat ćemo obraćanje i ispred Federalnog ministarstva prostornog uređenja, kao i gdina Branimira Muidže u ulozi direktora Tvornice Cementa Kakanj d.d. i predsjednika Vijeća stranih investitora BiH. Konferenciju će službeno otvoriti gospodin Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore FBiH – kazali su iz kompanije Sfera.

- OGLAS -

Konferencija je dvodnevnog karaktera, te će se oba dana održavati predavanja i prezentacije stručnjaka koji će govoriti o različitim temama, a vezanim za tehnologiju betona. Drugi dan bit će održana i panel diskusija o temi konferencije, u kojoj će goovoriti predstavnici kompanija i nauke.
Sponzori ovogodišnje konferencije su kompanije: Sika BH d.o.o., Tvornica Cementa Kakanj d.d., Pinky-S d.o.o., te kompanija Penetron.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA