Vijesti
Danas u Podgorici inauguracija novoizabranog crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića On je na svoju inauguraciju pozvao sve predsjednike zemalja regiona u duhu politike dobrosusjedskih odnosa.
#

Inauguracija novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića bit će održana danas u Podgorici. On je na svoju inauguraciju pozvao sve predsjednike zemalja regiona u duhu politike dobrosusjedskih odnosa.

On kaže da je u telefonskom razgovoru sa mnogima liderima regiona dobio poruku da postoji interesovanje za prisustvo inauguraciji, dodajući da pri tome misli na članove Predsjedništva BiH, predsjednike Srbije i Albanije i na mnoge druge.

"Mislim da bi njihov dolazak bio dobra poruka Evropskoj uniji i široj međunarodnoj zajednici o saradnji unutar regiona", rekao je Milatović.

Naveo je da je inauguracija u Skupštini Crne Gore unapređenje demokratske prakse i da je to jedini razlog zašto zakletvu ne polaže na Cetinju.

"Dobili smo potvrdu da će inauguraciji prisustvovati brojni visoki funkcioneri iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, što je dobar signal povjerenja i međusobnog uvažavanja između Crne Gore i tih zemalja", rekao je Milatović za TV "Vijesti".

Svečanost će se održati u zgradi Parlamenta u Podgorici. Svečanost povodom polaganja zakletve novog predsjednika ranije je održavana na Cetinju.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.