Vijesti
Dekanica zagrebačke Akademije: Već 15 prijava za zlostavljanje na ADU Nakon što je Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu pozvala sve sadašnje i bivše studentice i studente da prijave slučajeve zlostavljanja, diskriminacije i uznemiravanja, stigle su teške optužbe na račun sadašnjih i bivših profesora Akademije
#

Novooformljena radna skupina intenzivno radi na što bržem pokretanju pravne procedure u koju su već uključene policija i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Franka Perković Gamulin, dekanica zagrebačke Akademije, za HRT je kazala da trenutno imaju 15-ak prijaviteljica ili prijavitelja.

“Dio tih prijava tiče se profesora koji su još uvijek zaposleni, njih petorica i nekolicina, tri ili četiri, koji su u mirovini, i jednog našeg bivšeg vanjskog suradnika. Imena će izaći vrlo skoro. Čini mi se da je nekima već, po napisima u medijima, jasno o kome se radi, no mi nećemo izaći dok ne budemo sigurni da možemo”, dodala je.

Ministar pravosuđa i uprave Hrvatske Ivan Malenica kazao je da bi on pozvao sve da se prijave i “iskoriste mogućnosti koje im pruža kazneno zakonodavstvo”.

“Na osobama je da koriste te zakonske mogućnosti, a na sudovima da sude prema propisima i prema zakonima”, kazao je.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.