Vijesti
Desničari u Beogradu upali na predstavu o Srebrenici, publika i glumci ih tjerali napolje (FOTO) Organizatori su u nekoliko navrata apelovali na pripadnike MUP-a u civilu da izbace provokatore
# N1

Oko 20 osoba u majicama sa nacionalističkim simbolima i obrisima Kosova upalo je u Beogradu na izvođenje predstave "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo" u Kolarčevoj zadužbini, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava.

Policija ih je poslije verbalnog sukoba sa rediteljem i glumcima izvela napolje.

Grupa koja je upala na predstavu pokušala je u više navrada da nadglasa reditelja Zlatka Pakovića uzvicima da u Srebrenici nije bilo genocida i da je Ratko Mladić heroj, da bi posle toga počeli da pevaju nacionalističke pesme.

Organizatori su u nekoliko navrata apelovali na pripadnike MUP-a u civilu da izbace provokatore kako bi se predstava nastavila u miru, na šta je jedan od njih rekao da su mu ruke vezane, javlja reporter N1 Srbija.

Tek nakon što su glumci izašli sa njima da razgovaraju, policija je izvela nacionaliste iz sale.

Glumcima se pridružila i publika, koja je pokušala da izbaci desničare napolje.

Na pitanje novinara zbog čega nisu spriječili ulazak ljudi sa očiglednim nacionalističkim obilježjima, za koje se moglo procijeniti sa kakvim namjerama dolaze, jedan od pripadnika policije rekao je da je ulaz slobodan i da nisu mogli da reaguju, ali da će sve procesuirati. Dodao je da je bilo bitno da ne dođe do fizičkog konflikta.

N1 / 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.