Vijesti
Direktna nabavka: U Crnu Goru stiglo više od 200.000 vakcina Sinopharm U Crnu Goru jutros je stigao kontigent od više od 200.000 doza kineske vakcine Sinopharm protiv virusa korona, izjavila je ministar zdravlja Jelena Borovinić Bojović
#

“Na crnogorski aerodrom upravo je stiglo 201.200 vakcina Sinopharm čime su se stekli uslovi za počitak masovne vakcinacije”, rekla je Bojović uz koju je na dočeku bio i kineski ambasador Liu Đin.

Bojović je navela da su vakcine kupljene od Kine zahvaljujući bilateralnim pregovorima, te da je riječ o najvećem kontingentu vakcina koji je stigao u Crnu Goru i zahvalila je Kini za izuzetnu saradnju i tradicionalno dobre odnose.

Ona je istakla da je vakcina bezbjedna, efikasna i kvalitetna i pozvala je građane da se odazovu vakcinaciji, prenosi Srna.

Bojović je podsjetila da je Crna Gora u prethodnom periodu od Kine dobila donaciju od 30.000 vakcina.

Ambasador Kine Liu Đin vjeruje da će kineska vakcina pomoći Crnoj Gori da što prije pobijedi u borbi protiv pandemije.

“Istovremeno, dolazi i turistička sezona koja je veoma važna za ekonomski oporavak Crne Gore. Nadamo se da će današnja vakcina biti od velike koristi i apelujemo i da druge međunarodne strane pruže pomoć Crnoj Gori”, naveo je Liu i dodao da bez međunarodne saradnje nema pobjede u borbi protiv pandemije.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.