8 C
Sarajevo
26.04.2024

Šta da radite kada vam veš ne miriše nakon pranja?

U svakom slučaju – svako je barem u jednom trenutku doživio neki problem sa mašinom.

U posljednje vrijeme se javlja sve više žena (ali i muškaraca) kojima veš iz nekog čudnog razloga ne miriše ili ima čudan miris. Pokušavali su sve, od promjene deterdženta i omekšivača, misleći da je u tome problem, ali nije dolazilo do nikakvih promjena na bolje.

 

- OGLAS -

O čemu je riječ?

U pitanju je zaštitna guma na vratima mašine. Ona, ako je malo bolje pogledate ima nekoliko dijelova između kojih se nalazi prostor u kome se skuplja voda. Logično, zbog nečišćenja i nedezinfikovanja, dolazi do razvijanja buđi i bakterija, a samim tim i do neprijatnih mirisa koji se prenose na odjeću i sprečavaju deterdžent i omekšivač da urade svoj posao – bar kada je riječ o mirisu. Ono što je najgore jeste da se poslije dužeg vremena u takvom stanju, guma ne može u potpunosti očistiti, pa to postaje vječiti problem.

 

Kako riješiti problem?

Jednostavno, posle svakog pranja osušite gumu čistom krpom i ostavite vrata mašine otvorenim kako bi se unutrašnjost osušila. S vremena na vrijeme dezinfikujte gumu alkoholom i asepsolom i nećete se više susretati sa ovim “mirisnim” problemom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA