5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Traži se ubica Gačić. Istraga protiv njega otvorena. Krvnik još na slobodi!

Zbog načina izvršenja ubistva odmah se posumnjalo na Gačića koji je u podnedjeljak u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada je u bijegu

Tužilaštvo KS otvorilo je istragu protiv Edina Gačića budući da postoji osnov sumnje da je počinio teško ubistvo policajca, odnosno pripadnika Federalne uprave policije, kazala je za medije jutros Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Ona je potvrdila da se za Gačićem traga. Podsjećamo, tijelo policaja Mahira Begića pronađeno je na lokalitetu Suhodol kod Tarčina gdje je objekat FUP-a kada je kolega došao preuzeti smjenu.

- OGLAS -

Zbog načina izvršenja ubistva odmah se posumnjalo na Gačića koji je u podnedjeljak u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada je u bijegu.

Policija HNK objavila je ove sedmice Gačićeve fotografije upozoravajući da je opasan i naoružan. Gačić je već ubio četiri osobe, bivšeg saborca, majku, Sultanića i sinoć policajaca Begića.

Brojne policijske ekipe su na terenu, pregledaju se lokacije, te provjeravaju dojave građana i lokalnog stanovništva koji tvrde da su ga vidjeli na području Hadžića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA