Vijesti
Hoće li Dodik ovako postići otcijepljenje: Šojgu stiže u ponedeljak i evo šta donosi Srbiji! (VIDEO) Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu dolazi u Beograd 17. februara, a sa njim bi mogao da stigne i prvi dio isporuke od naručenih šest sistema za protivvazdušnu odbranu "pancir S1".
#

Sporazum za jednu bateriju "pancira" zaključen je prošle godine, a ruski mediji su pisali da je rok za prvi segment isporuke druga polovina februara. Ova isporuka mogla bi da bude dobar povod za prvu posjetu generala Šojgua nekoj zemlji, otkad je izabran za prvog čovjeka ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Šojgu će u Srbiji dobiti i počasni doktorat Univerziteta odbrane zbog doprinosa u razvoju saradnje dvije zemalje u toj oblasti.

Predsjednik Aleksandar Vučić, koji se juče sastao sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, najavljujući posjetu, za Sputnjik je rekao da je Šojgu jedan od istinskih i iskonskih prijatelja Srbije, koji dobro razumije njenu poziciju i da će u Beograd "donjeti nešto novo", ali da će ostaviti ruskom ministru da o tome sam govori: 

  / 
 
"Šojgu retko govori, posebno ne govori dugo, ali fantastično razume sve i on je čovek koji mi je rekao: "Dobro je da si oko ovog oružja napravio kako treba, time je Srbija nešto sigurnija". Naravno, on zna koliko smo mi mali, slabi, nejaki u odnosu na Rusiju, ali kada vam to kaže jedan Sergej Šojgu, to nama mnogo znači.

Beograd će ugostiti Šojgua i Lavrova

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da dolazi čovjek koji Srbiju dobro razumije, iskreno voli, koji je uvijek izlazio u susret svakom našem zahtjevu, koji im je pomogao bezbroj puta i koji je uvijek tu za Srbiju.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.