Vijesti
Dodik: Hrvatski član Predsjedništva se ne bavi nijednim pitanjem Hrvata Dodik je istakao da je posjeta Zagrebu zvanična, a da ni članu Predsjedništva BiH Šefiku DŽaferoviću, niti Komšiću "niko ne brani da idu bilo gdje".
# Agencija

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će danas sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade te zemlje Andrejem Plenkovićem razgovarati o "nepovoljnom djelovanju visokih predstavnika u BiH i nepoštovanju Dejtonskog sporazuma".

"Konstitutivnost se ne poštuje. To se najbolje vidi iz toga što se hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić sve ovo vrijeme ne bavi nijednim pitanjem i problemom koji se odnosi na Hrvate", rekao je Dodik, koji se na početku zvanične posjete Zagrebu sastao sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Dodik je istakao da je posjeta Zagrebu zvanična, a da ni članu Predsjedništva BiH Šefiku DŽaferoviću, niti Komšiću "niko ne brani da idu bilo gdje".

Mitropolit Porfirije je na sastanku sa Dodikom rekao da je važno jedinstvo, te dodao da ovo nije posjeta nekog stranca, nego nekoga ko je blizak, prenosi RTRS.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.