Vijesti
Dodik i Vučić stigli u Hram Svetog Save na Vračaru Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigli su u Hram Svetog Save na Vračaru gdje se služi liturgija patrijarhu Irineju.
# Tanjug

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigli su u Hram Svetog Save na Vračaru gdje se služi liturgija patrijarhu Irineju.

Dodik i Vučić odali su počast kod odra preminulog srpskog patrijarha.

Predviđeno je da se Dodik i Vučić svojim obraćanjima oproste od patrijarha Irineja, koji će biti danas sahranjen u kripti Hrama Svetog Save.

U hramu Svetog Save prisutni su i brojni političari, poput predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i drugi.

Patrijarh Irinej 1. novembra je u Podgorici s vladikama SPC-a predvodio misu na sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, preminulog od covida-19, a četiri dana kasnije primljen je na liječenje zbog infekcije koronavirusom.

Srbijanska vlada u petak je proglasila trodnevnu žalost, a vjernici i poštivaoci su u subotu i tokom noći mimohodom odavali počast poglavaru srpske crkve.

Sveti arhijerejski Sinod pozvao je sveštenstvo i vjernike da se tokom molitvenog ispraćaja patrijarha Irineja pridržavaju mjera koje su zbog teške epidemiološke situacije propisala državna tijela.

Sahranu patrijarha Irineja direktno prenosi Radio-televizija Srbije.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.