Vijesti
Doktori iz KBC Split: Ugljični monoksid može biti uzrok trovanja, djeca i dalje životno ugrožena (VIDEO) Dan nakon što je u Hvar uplovila jahta s talijanskim turistima za koje se sumnja da su se otrovali plinom, liječnici KBC-a Split iznijeli su podatke o stanju onih koji su završili u bolnici
#

Djevojčica i dječak koji se liječe na KBC Split su i dalje životno ugroženi, s višestrukim organskim zatajenjem, i dalje su na respiratoru, intenzivno liječenje se nastavlja, rekla je na press konferenciji Branka Polić, voditeljica dječje intenzivne KBC-a Split.

U krvi svih pacijenata povećana je vrijednost karboksihemoglobina što može biti posljedica trovanja ugljikovim monoksidom, poručili su liječnici.

Upitana o razini karboksihemoglobina u krvi Polić nije rekla o kojoj je točno količini riječ. 'Ono što smo mi imali nisu bile vrijednosti koje bi ugrožavale nečiji život, ali mi ne znamo što je bilo prije nego su osobe došle kod nas. Te vrijednosti sada padaju', rekla je.

 
Majka djece, kazali su liječnici, imala je najgoru sliku, no nije bila vitalno ugrožena. Njeno zdravstveno stanje danas je bolje, no i dalje je daleko od dobrog. Drugo dvoje Talijana danas će biti pušteni na kućnu njegu.

Potvrdili su da je napravljena obdukcija na tijelu preminulog Talijana, ali da su rezultati u nadležnosti Državnog odvjetništva.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.