5 C
Sarajevo
25.04.2024

Dačić: O mogućem razgraničenju sa Kosovom na referendumu

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da razgraničenje sa Kosovom nije zvaničan prijedlog, nego ideja državnih zvaničnika i da će se, ako postane zvaničan prijedlog, naći pred Skupštinom Srbije i o njoj će odlučivati građani na referendumu.

Poslije sastanka sa šefom diplomatije Burundija Ezekjelom Nibižirom u Beogradu, Dačić je izjavio da se o razgraničenju sa Prištinom nije razgovaralo i dodao da je to ideja koja kao zvaničan prijedlog nije upućena.

Kako je naveo, ako neko ima neku drugu ideju i rješenje može da izađe sa prijedlogom, prenose Vijesti.ba

“U dijalogu (sa Prištinom) koji je prekinut ta tema nije započeta ni razrađena, ali smo spremni i za druge prijedloge i kompromise. Ali jeste li čuli neki drugi prijedlog”, rekao je Dačić.

- OGLAS -

Istakao je i da se Kosovo ponovo prijavilo da bude članica Interpola, a moguća je prijava za članstvo u UNESCO.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da se Srbija “priprema za tu borbu i da će Kosovo ponovo izgubiti”.

“Ne razumijem tu potrebu Kosova za takvim samoubilačkim postupcima. Izgubit će sa još gorim rezultatom”, rekao je Dačić poslije sastanka sa ministrom vanjskih poslova Burundija.

U novembru prošle godine nakon dva kruga glasanja na Generalnoj skupštini Interpola na zasjedanju u Dubaiju, Kosovo nije primljeno u članstvo u ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA