8 C
Sarajevo
26.04.2024

Grad Sarajevo domaćin najutjecajnijim svjetskim turističkim agencijama i avio kompanijama

Više od 200 agencija iz više od 100 država imat će svoje predstavnike na ovom događaju u organizaciji Grada Sarajeva i JP Sarajevo d.o.o.

Riječ je o jednom od najznačajnijih susreta turističkih radnika do sada, te o velikoj promociji turističkih potencijala BiH i Sarajeva. Očekuje se prisustvo nekih od najutjecajnijih svjetskih turističkih agencija, predstavnika avio kompanija, hotelijera i drugih privrednih subjekata povezanih sa ovom oblasti.

„Sarajevo i BiH već ostvaruju veliki turistički rast, ali je naša želja da sve podignemo na viši nivo i da potencijal pretvorimo u direktnu ekonomsku korist. Suštinska ideja je okupiti turističke operatere i putničke agencije i pomoći lokalnim agencijama i hotelijerima da se direktno povežu sa uglednim međunarodnim kompanijama, da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom“, istaknuo je tim povodom gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

- OGLAS -

Tokom dvodnevne konferencije, turistički radnici iz cijelog svijeta će se upoznati, ne samo sa potencijalima, nego i sa aktuelnom situacijom i razvojnim planovima. BiH je tokom 2018. godine često uvrštavana i na različite liste globalno najatraktivnijih turističkih destinacija. Svjetska turistička organizacija stavila je našu zemlju u top 10 destinacija s najbržim rastom broja posjeta.

„Meet Up Sarajevo“ će, kako se očekuje, prezentirati turističke potencijale i turističku ponudu grada Sarajeva najvažnijim tour operaterima iz svijeta.

Na jednom mjestu okupit će internacionalne turističke djelatnike i pružiti im nezaboravan boravak u Sarajevu.

Pružit će priliku svim lokalnim turističkim djelatnicima da sklope ugovore o budućoj poslovnoj saradnji i na taj način povećaju tržišno učešće u turističkoj industriji.

Podstaknut će povećanje nivoa usluga u ugostiteljstvu, te osigurati promociju medicinskog, sportsko-rekreacijskog, kulturnog, ekološkog, gastronomskog i vjerskog turizma.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA