5 C
Sarajevo
27.04.2024

Veljović: Policija Crne Gore usmjerena na zaštitu manjina

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović izjavio je da je bezbjednosna situacija u toj državi stabilna te poziva građane da ne podliježu provokacijama, javlja Anadolu Agency (AA).

Veljović je tokom radne posjete Bijelom Polju poručio da će sistem bezbjednosti očuvati mir i bezbjednost svih građana, a posebno osjećaj sigurnosti manjinskih naroda.

“Bezbjednosna situacija u državi je stabilna, a incidenti koji su zabilježeni prethodnih dana su izolovani slučajevi. U javnosti se plasiraju brojne dezinformacije koje za cilj imaju uznemirenje javnosti, a konstatovani su i pritisci na građane zbog vjerskih ili drugih razloga”, kazao je Veljović.

- OGLAS -

On smatra da građani ne smiju da podliježu pritiscima i provokacijama. Pozvao je građane da  takve slučajeve prijave policiji. Veljović je kazao i da operativni sastav policije djeluje jedinstveno u aktuelnom ambijentu kada je, kako tvrdi, potrebno obezbijediti mirno odvijanje okupljanja građana koji ostvaruju svoje zagarantovano demokratsko pravo na iskazivanje mišljenja i uvjerenja.

Veljović je kazao i da policija pokazuje visok stepen tolerancije, a zakonom propisana ovlašćenja se primjenjuju samo u izuzetnim slučajevima kada je neophodno očuvati stabilnost reda i mira.

“U ovom momentu poseban senzibilitet treba usmjeriti na zaštitu manjinskih naroda i svih građana, naročito u trenucima kada su primjetni govor mržnje i netolerancije u sporadičnim izjavama neodgovornih pojedinaca”, smatra Veljović.

U okviru posjete Bijelom Polju, kako se navodi, organizovan je sastanak kojem je prisustvovao i pomoćnik direktora Zoran Lazović i odgovorne starješine Centra bezbjednosti CB Bijelo Polje, Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac i Regionalnog centra granične policije „Sjever“.

 

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA