Vijesti
Đukanović: Islamska zajednica i muslimani su dio planova za budućnost Crne Gore Saosjećanje, umjerenost, ljubav, uvažavanje i čovjekoljublje kao temeljne vrijednosti islama imaju posebno značenje u predstojećim blagim danima koje ove godine obilježavamo u smiraj najveće zdravstvene krize u savremenoj istoriji čovječanstva
#

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović kazao je da su Islamska zajednica i muslimani u Crnoj Gori sastavni dio uspjeha i planova za budućnost te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).
Đukanovuć je čestitao Ramazanski bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

"Ponosni smo kako je Crna Gora odgovorila na nove izazove, u kojima je došao do izražaja puni smisao zajedništva, što je snažan podsticaj za nastavak reformi, jačanje institucija i izgradnju moderne države, koja je uvažena članica NATO i regionalni lider u pregovaračkom procesu sa EU. Islamska zajednica i pripadnici islamske vjeroispovijesti sastavni su dio svih uspjeha, i planova za budućnost naše zajedničke Crne Gore", kazao je Đukanović.

On je muslimanskim vjernicima u Crnoj Gori poželio da praznik provedu umiru i blagostanju, kako je rekao, uvažavajući date okolnosti zbog pandemije koronavirusa.

"Saosjećanje, umjerenost, ljubav, uvažavanje i čovjekoljublje kao temeljne vrijednosti islama imaju posebno značenje u predstojećim blagim danima koje ove godine obilježavamo u smiraj najveće zdravstvene krize u savremenoj istoriji čovječanstva. Te vrijednosti, kao sastavni dio multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti, koje prožimaju državno biće Crne Gore, dodatna su inspiracija za brže prevazilaženje posljedica pandemije združenim naporima", kazao je Đukanović.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.