Vijesti
Đukanović: Izbori u Crnoj Gori potvrda demokratskog razvoja Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da su nedavni parlamentarni i lokalni izbori u toj zemlji potvrdili napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva.
# Face TV

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da su nedavni parlamentarni i lokalni izbori u toj zemlji potvrdili napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva.

Đukanović je, povodom Međunarodnog dana demokratije, kazao da je obaveza Crne Gore da nastavi da unapređuje demokratiju, slobodu, jednakost, ljudska prava i vladavinu prava.

"Naša je obaveza da ohrabrujemo demokratsku participaciju, budemo transparentni i odgovorni. Nedavni izbori potvrdili su napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva. Pokazali su da Crna Gora razumije proces demokratije i potvrdili važnost snaženja demokratskih institucija, uključujući i kapacitete koji će jačati otpornost u odnosu na sve brojnije forme manipulacija i dezinformacija", kazao je Đukanović.

Istakao je da se samo uz puno učešće, odgovornost i saradnju može jačati povjerenje i napredovati ka cilju da najviše vrijednosti demokratije budu stvarnost svakog pojedinca.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.