1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Objavljen spisak Sjeverne Irske za meč u Zenici

 
Selektor Sjeverne Irske Michael O’Neill objavio je spisak od 26 nogometaša na koje će računati za utakmicu baraža s reprezentacijom Bosne i Hercegovine.
 

U reprezentaciju su se vratili Conor Washington, Jordan Jones i Mark Sykes. Nogometaši Heartsa, odnosno Glasgow Rangersa Washington i Jones propustili su posljednje utakmice ove reprezentacije zbog povreda, a na spisku je Skyes koji igra za Oxford United u trećem rangu engleskog nogometa, prenosi Klix.ba.

Na spisku nema Coryja Evansa nogometaša Blackburn Roversa koji se oporavlja od povrede. Na teren se vraćaju i Leicesterov defanzivac Jonny Evans, Leedsov Stuart Dallas i Norwichev lijevi bek Jamal Lewis koji zbog povreda i bolesti nisu igrali u novembru protiv Njemačke.

Pored Washingtona u vrhu napada na spisku su Liam Boyce, Kyle Lafferty i Josh Magennis. Boyce i Lafferty su promijenili klubove tokom zimske pauze. Boyce je novi nogometaš Heartsa, a Lafferty Sunderlanda.

- OGLAS -

Na spisku je i nogometaš engleskog drugoligaša Stoke Cityja – Jordan Thompson, koji je posljednje utakmice za reprezentaciju u novembru protiv Holandije i Njemačke igrao kao nogometaš Blackpoola.

Na spisku selektora O'Neilla su:

Golmani: Peacock-Farrell (Burnley), McGovern (Norwich City), Carson (Motherwell).

Odbrana: Evans (Leicester City), Craig Cathcart (Watford), McLaughlin (Sunderland), Lewis (Norwich City), Smith (Hearts), Flanagan (Sunderland), Brown (Livingston).

Vezni red: Davis (Rangers), McGinn (Aberdeen), Dallas (Leeds), Ferguson (Milwall), McNair (Middlesbrough), Saville (Middlesbrough), Jones (Rangers), Whyte (Cardiff City), Thompson (Stoke City), Donnelly (Motherwell), Kennedy (Aberdeen), Sykes (Oxford United).

Napadači: Boyce (Hearts), Lafferty (Sunderland), Washington (Hearts), Magennis (Hull City).

(Vijesti.ba)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA