Vijesti
Đurić: Kurti koristi vojsku Kosova da prijeti Srbima Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju izjavio je da premijer Kosova Aljbin Kurti nelegalno formiranje vojske Kosova tendenciozno koristi za prijetnje Srbiji i Srbima u južnoj srpskoj pokrajini.
#
 
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da premijer Kosova Aljbin Kurti nelegalno formiranje vojske Kosova tendenciozno koristi za prijetnje Srbiji i Srbima u južnoj srpskoj pokrajini.
 
On je rekao da je to kulminiralo najavom da će uvesti obavezno služenje vojnog roka, a sada tu temu koristi i za politički obračun sa suparničkim političkim strankama u Prištini.


- Ne želeći da budem uvučen u međualbanske političke borbe za moć i uticaj, podsjetiću samo da Srbija smatra da je Kfor jedina legalna oružana sila u našoj južnoj pokrajini, u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN - rekao je Đurić za portal Kosovo onlajn.

Prema njegovim riječima, stoga su i garancije Kfora i NATO da takozvana vojska Kosova neće imati pristup opštinama sa srpskom većinom na sjeveru pokrajine jedini moguć racionalan stav o tom pitanju.

On je upozorio da bi svaki drugačiji stav za posljedicu imao drastično pogoršanje bezbjednosnih prilika u regionu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.