15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Navijači ogorčeni: Dresden dao odriješene ruke Duljeviću da pregovara o transferu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine obavijestio je čelnike Dynamo Dresdena da želi promijeniti sredinu, a zatim su održani razgovori nakon čega je njemački klub odlučio izaći u susret bh. fudbaleru.

“Odluka nije bila jednostavna za nas, ali i Haris i mi željeli smo riješiti sve prije početka nove sezone. Haris je podnio zahtjev za transfer. Razgovarali smo o toj temi i odlučili smo ispuniti njegovu želju”, rekao je Ralf Minge, sportski direktor Dresdena, dodavši:

“Sada želimo dati igraču vremena da brine o svojoj budućnosti i provede konkretne pregovore sa zainteresovanim klubom. Zbog toga neće biti sa ekipom na otvaranju nove sezone utakmicom protiv Nornberga”.

- OGLAS -

Prema pisanju francuskih medija Duljević će potpisati za francuski Nimes, te da još uvijek nije dogovoreno obeštećenje sa Dynamo Dresdenom. Ugovor Duljevića sa njemačkim klubom veže do 2020. godine. Došao je prije dvije godine iz Sarajeva kao slobodan igrač.

Navijači Dresdena su ogorčeni ovim potezom čelnika, jer smatraju Duljevića jednim od najboljihfudbalera tima, a posebno iz razloga što se sve desilo dva dana prije prve utakmice u novoj sezoni protiv Nurnberga.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA