Vijesti
Edi Rama primio vakcinu protiv korone Albanija je danas započela kampanju vakcinacije protiv novog korona virusa, koja će se u početku realizuje na stadionu "Air Albania" u Tirani.
# Reuters
Albanija je danas započela kampanju vakcinacije protiv novog korona virusa, koja će se u početku realizuje na stadionu "Air Albania" u Tirani.
 

Premijer Albanije Edi Rama i ministrica zdravstva i socijalne zaštite Ogerta Manastirliu na konferenciji za novinare najavili su početak kampanje.

Rama, druga osoba u Albaniji koja je primila vakcinu,  rekao je kako je danas poseban dan, jer ova zemlja započinje kampanju vakcinacije protiv COVID-19.

“Osjećam stvarno olakšanje, ne samo što smo uspjeli nabaviti prvih 500.000 doza vakcina Pfizer u nimalo lakim uvjetima, već i osigurati početak vakcinacije prije vremena zahvaljujući bilateralnim odnosima“, kazao je Rama.

Naglasio je kako su albanske vlasti uspjele kontaktirati direktno Pfizer, te da su istovremeno otvorena još četiri bilateralna kanala s četiri države.

Ministrica zdravstva Manastirliu rekla je da plan vakcinacije uključuje nekoliko aspekata, te da je jedan od važnih određivanje prioritetnih grupa koje će se vakcinisati, a to su zdravstveni radnici, starije osobe i osobe s višestrukim zdravstvenim problemima.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.