10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Istraživanje pokazalo: Muškarci na radnom mjestu su više emotivni nego žene

Istraživanje koje je provelo Univerziteta Anglia Ruskin promatralo je emotivno ponašanje žena i muškaraca na radnom mjestu. Pokazali su da za vrijeme radnog vremena ljudi osjećaju cijeli spektar emocija, kao što su sreća, iznenađenje, ljutnja, tuga i strah, ali one nisu uzrokovane poslom, nego kolegama s posla.

Također su dokazali da su muškarci emotivniji i više se emotivno vežu za svoje projekte i poslove, što dovodi do izraženijih osjećaja tuge ako im propadnu. Muškarci također puno teže primaju kritike te se osjećaju ljuto ako se njihove ideje ignoriraju, a to rješavaju vikanjem. Prije će muškarci dati otkaz jer će njihovo ponašanje biti vođeni s emocijama, nego žene koje će sve trpjeti.

Iako su pokazali da jedna u tri osobe zapravo krije svoje stvarne emocije na radnom mjestu, muški će pokazati svoje emocije kada se radi o povrijedi njihove moći ili znanja. Stoga je važno buduće generacije naučiti kontrolirati svoje emocije u skladu s propisanim pravilima određenog mjesta, kao što je radno mjesto.

- OGLAS -

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA