1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Forto: Sve je pod kontrolom, nema potrebe za hitnom sjednicom

Forto je istakao da su sve ekipe bile na terenu, da su pratile dešavanja, te da je sve stavljeno pod kontrolu. 

“Bili smo na terenu i kada su bili naleti vjetra i naglog otopljavanja snijega i kiše koja je prouzrokovala izlijevanje rijeka iz korita. Svi su bili na terenu i pratili šta se dešava. Sve je pod kontrolom”, poručio je Forto.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Samir Džihić upoznao je javnost o aktivnostima koje su uspješno realizirali prethodna tri dana. Kazao je da je stanje trenutno stabilno te da je prohodna sva infrastruktura.

- OGLAS -

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta osvrnuo se i na srušeni most na Ilidži, istaknuvši da stoje Općini Ilidža na raspolaganju te da će pomoći u sanaciji koliko budu u mogućnosti.

“Putna komunikacija u Kantonu Sarajevo je funkcionirala, osim problema u podvožnjacima u Otesu, Osijeku i Buća potoku zbog vode, te su na brzoj cesti neki znakovi bili ostećeni zbog jakog vjetra”, rekao je Šteta.
 
Premijer Edin Forto kazao je i da su na Kolegiju Skupštine odlučili da neće biti održana hitna sjednica, koju je tražio zastupnik SDA Mirza Čelik, jer je sve pod kontrolom, najavivši održavanje tematske sjednice po ovom pitanju u maju.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA