Vijesti
Fašisti provocirali zastavom u Rijeci, četvorica su uhapšena
#

Članovi talijanske fašističke skupine 'Vodoinstalateri' ('Gli Idraulici'), objesili su zastavu Kraljevine Italije na nekadašnju Guvernerovu palaču, danas sjedište Pomorskog i historijskog muzeja grada Rijeke.

Napravili su to u znak stote godišnjice zauzimanja Rijeke i to na dan izložbe pod nazivom 'D’Annunzijeva mučenica' kojom će grad prikazati šesnaestomjesečnu vladavinu talijanskog začetnika fašizma D’Annunzija.

- U četvrtak oko 6.45 sati policija je zaprimila dojavu da je na ogradi Guvernerove palače u Rijeci izvješena talijanska zastava. Dolaskom na mjesto događaja pronađena je izvješena povijesna zastava Kraljevine Italije i nekoliko letaka. Pronađene predmete policija je izuzela, a u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska osoba koje izvjesile navedenu zastavu - javila je PU primorsko goranska na upit o zastavi.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova zbog toga je Italiji uputili protestnu notu u kojoj najoštrije osuđuju potez grada Trsta.

Reagovala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je podizanje spomenika nazvala neprihvatljivim veličanjem iredentizma i okupacije.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.