Vijesti
Gordana Tadić u Beogradu na Međunarodnoj konferenciji o borbi protiv korupcije
# Fena

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, zajedno sa članovima delegacije iz BiH, sudjeluje u Beogradu na konferenciji o sprečavanju i borbi protiv korupcije na području zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

Središnje teme konferencije odnose se na mehanizme i metode borbe protiv korupcije, mogućnosti i instrumente regionalne i međudržavne suradnje, načine za jačanje transparentnosti i odgovornosti, kao i promoviranje bliže suradnje i zajedničkog djelovanja između institucija zaduženih za borbu protiv korupcije.

Sudionici konferencije razmjenjivat će iskustva o novim istražnim mehanizmima, proaktivnom pristupu i međunarodnoj suradnji u procesuiranju predmeta korupcije, razmjeni iskustava iz sudske prakse, kao i drugim bitnim temama u toj oblasti.

Paneli i interaktivne radionice obuhvatit će i teme o nadležnosti državnih organa u spriječavanju korupcije, ulogama organizacija civilnog društva i NVO sektora u ovoj oblasti, kao i korištenju suvremenih tehnologija u otkrivanju korupcije.

Na međunarodnoj antikorupcijskoj konferenciji sudjeluju tužitelji, ministri pravde, kao i šefovi državnih tijela angažiranih u spriječavanju i suzbijanju korupcije iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Turske.

Konferenciju organizira Ministarstvo pravde R Srbije u potporu projekta-Sprečavanje i borba protiv korupcije koji financira Evropska unija, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.