1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Bajić: Lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobjednike

ABA liga i Prvenstvo BiH za košarkaše su preknuti, kao između ostalih i NBA, Euroliga, Eurokup. Košarkaše Igokee vijest o suspenziji ABA lige zatekla je u Ljubljani.

Krenuli su na put ka Kopru na meč protiv Primorske, koji je bio planiran za petak.

“Mi smo prije donošenja odluke krenuli put Slovenije i u Ljubljani saznali. Vratili smo se kućama. Što se tiče ABA lige i Lige BiH mislim da je urađena jedna normalna stvar i donijeta prava stvar kako bi se zaštitili učesnici takmičenja”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić za portal kosarka24.ba.

- OGLAS -

Niko sa sigurnošću ne može reći kada će se i da li će se takmičenja nastaviti.

“Problem je što se ne zna koliko će ovo da traje i gledajući na svu sitaciju kako neke zemlje donose odluke o prekidima prvenstava i donošenju odluka o šampionu na osnovu tabele, ja očekujem da se to desiti i u ABA ligi i u Ligi BiH. Moja pretpostavka je da svaka liga ima pravilnik za ovakve nepredviđene situacije. U ABA ligi je kristalno jasno sve pred posljednje kolo osim možda tog četvrtog mjesta ili baraža za opstanak. Opet kažem vjerovatno postoji pravilnik. Vidim Ukrajina i Litvanija su prekinuli prvenstvo. To mislim i za Ligu BiH. Mi dvije pobjede bježimo prvom pratiocu i tu je dosta čista situacija. Ne zato što smo mi prvi, ali smatram da u ovoj situaciji ne znajući kad će biti nastavak da bi to bilo najbolje. Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobjednike”.

Uprave, igrači i treneri su u nezavidnoj situaciji. Kako trenirati u datim uslovima, tempirati formu, motivisati igrače…

“Jako je teško i za Uprave i trenera i igrače oko organizacije. Ne vidim kad će se nastaviti. Niko nam ništa ne garantuje. Tako da je jako neugodno pogotovo za nas trenere i igrače i trenažni proces. Sportski objekti su zatvoreni, zabranjeno je treniranje. Jako specifična situacija. Ja sam svojima dao do ponedeljka slobodno. Možda ćemo do tada imati jasniju sliku. Kad budemo više znali sigurno da ćemo donijeti odluku”.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA