Vijesti
Grlić Radman za lipanj najavio virtualni samit Istočnog partnerstva Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman najavio je u petak da će se u lipnju održati virtualni samit EU-a sa šest zemalja Istočnog partnerstva.
# Fena

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman najavio je u petak da će se u lipnju održati virtualni samit EU-a sa šest zemalja Istočnog partnerstva. 

 Hrvatski premijer Andrej Plenković i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održali su u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici sastanak s veleposlanicima država članica EU-a u Hrvatskoj. 

 Razgovarali su o hrvatskom predsjedanju Vijećem EU-a u okolnostima pandemije i gospodarskom oporavku.

 Hrvatski ministar najavio je da će se u drugoj polovici lipnja u sklopu hrvatskog predsjedanja održati samit o Istočnom partnerstvu, nešto više od mjesec dana nakon Zagrebačkog samita EU-Zapadni Balkan za koji hrvatski ministar kaže da je "vratio temu proširenja EU-a na dnevni red".

 "Na način na koji je bio održan Zagrebački samit, održat će se i samit o Istočnom partnerstvu u punom formatu", rekao je Grlić Radman.

 Zemlje Istočnog partnerstva čine Ukrajina, Armenija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Gruzija i Moldavija.

 Europska unija pripremila je za te zemlje paket pomoći od 960 milijuna eura u borbi protiv covida-19 i za ublažavanje gospodarskih i društvenih posljedica krize, prenosi Hina.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.