11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Vučić: Čekat ćemo da Priština ukine takse i nećemo im na tome zahvaliti

Predsjednik Aleksandar Vučić kazao je da će Srbija čekati da Priština ukine takse na srpsku robu i naveo da im Srbija tada neće na tome zahvaliti. Najavio je i da će u narednih sedam-osam dana imati sastanak u Berlinu i da razgovori o Kosovu i Metohiji neće biti laki.

“Nećemo im reći hvala kada ukinu takse, nego ćemo da kažemo koliku su nam štetu napravili, protivpravnu, šta su sve uradili protiv naše zemlje i našeg naroda i nastavićemo da radimo, da pokušamo da u budućnosti ta šteta bude neuporedivo manja”, rekao je Vučić novinarima u selu Mala Remeta kod Fruške gore, prilikom posete vinariji “Deurić”.

On je naveo da mu “ne pada na pamet” da se zahvaljuje “onome ko nam je rušio ekonomiju”.

- OGLAS -

Vučić je citirao kosovskog premijera Aljbina Kurtija da “potpis ispod nečega što je dobijeno pretnjama i prisilom ne može da važi, nema validnost i legitimnost” i naveo da se slaže sa njim, da je to “jedino sa čime se slaže sa njim”.

Vučić je naveo da ga je ta rečenica “mnogo obradovala” i dodao da će je citirati “gdje god da se pojavi u svijetu” i će “zamoliti” da svi uvaže tu Kurtijevu argumentaciju, jer, kako je naveo, “sve ono što je silom i agresijom dobijeno na Kosovu, ne može biti uvaženo”.

Predsjednik je naveo da se Amerika postavila veoma racionalno i principijelno po pitanju odnosa prema ukidanju taksi u Prištini.

“Kada od nas traže pojedini evropski partneri da pohvalimo delimično ukidanje taksi, to je kao kada imate kao kada imate nasilnika u kući, koji tuče ženu i tuče je pesnicama i nogama, ali kaže jedan dan ‘Od danas neću više pesnicama i nogama ali kao znak dobre volje danas ću samo da te šamaram’. A onda ta žena treba da kaže ‘Baš sam srećna zbog toga, to je jedan divan znak pažnje i mnogo nam je bolje zbog toga’ “, naveo je Vučić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA