13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Malezija zatvara pogone najvećeg proizvođača zaštitnih rukavica, otkrivena zaraza

Malezijsko ministarstvo zdravstva izvijestilo je o naglom rastu broja zaraženih u pogonima Top Glovea i u njegovim smještajnim kapacitetima za radnike. Od 5767 testiranih radnika njih 2453 dobilo je pozitivan rezultat.

Uvedena karantena i ograničenja kretanja u dijelu zemlje

Vlada je objavila da će u etapama zatvoriti ukupno 28 tvornica Top Glovea, ne precizirajući raspored zatvaranja. Prošlog tjedna uvela je 14-dnevna ograničenja u dijelu zemlje oko 40 km zapadno od glavnog grada Kuala Lumpura, gdje se nalaze i tvornice i spavaonice Top Glovea.

- OGLAS -

U burzovnoj objavi u ponedjeljak Top Glove je izvijestio da je prošle srijede obustavio proizvodnju u 16 od 28 tvornica, a preostalih 12 radi sa znatno smanjenim kapacitetima.

 Najveća tržišta su im Europa i Sjeverna Amerika, drže četvrtinu globalnog tržišta rukavica od lateksa

Kompanija ima 47 tvornica u Maleziji, Kini, Vijetnamu i Tajlandu, a njih 36 proizvodi rukavice. Najveća su im tržišta Europa i Sjeverna Amerika, a drže četvrtinu globalnog tržišta rukavica od lateksa.

U godini pandemije ostvarili su rekordnu dobit zahvaljujući ogromnoj potražnji za zaštitnom opremom.

Prema Malezijskom udruženju proizvođača gumenih rukavica, otprilike dvije trećine gumenih rukavica u svijetu proizvedeno je u Maleziji, a uz Top Glove skupina velikih proizvođača uključuje i Hartalega Holdings i Supermax Corp.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA