1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Višestruka uloga Halilhodžića: Igračima sam otac, brat, kolega i trener

Nogomet u Nantesu večeras neće biti u prvom planu. Uoči utakmice 22. kola francuske Ligue 1 između Nantesa i Saint Etiennea očekuje se sasvim drugačija atmosfera. Bit će to prva utakmica Nantesa pred domaćom publikom nakon tragedije i nestanka Emiliana Sale i pilota aviona u kojem su krenuli prema Cardiffu.

Dvoboj sa St. Etienneom bit će svojevrsno odavanje počasti 28-godišnjem Argentincu, dojučerašnjem miljeniku navijača.

U velsu Salu još nisu stigli zavoljeti, ali u Nantesu su ga itekako voljeli. Svi. Od publike na stadionu De la Beaujoire, do saigrača u svlačionici i svih ljudi u klubu. Već je spreman prateći program s fotografijama iz Salinog četverogodišnjeg mandata u Nantesu, snimkama njegovih golova…

- OGLAS -

Očekuje se more suza i daleko je Nantes od idealnih uvjeta za pripremu utakmice. Trener Vahid Halilhodžić svjestan je da će nogomet biti u drugome planu.

“Trudim se biti pomalo otac, pomalo brat, malo kolega, malo trener… Drugačije to izgleda izvana, ali nije ovo situacija u kojoj analiziraš situaciju, odmah odrediš dijagnozu i sve je završeno. Svakome je potrebno vrijeme da ovo preboli na sebi svojstven način”, rekao je bh. stručnjak.

Klub je već dao uputu psihoterapeutima da obrate pažnju na igrače koji su sada već redovni gosti na njihovim kaučima.

“Neki momci su zaista uznemireni, neki su čak i plakali”, pojašnjava Vaha uoči utakmice.

“Treninge pripremam pokušavajući ih natjerati da zaborave, nekim živahnim igrama. Malo se bojim ozljeda, svi su već umorni, ne pričaju mnogo. Doći će i riječi, nekad je dovoljno biti zajedno u tišini.”

Hiljade svijeća večeras će biti zapaljeno ispred stadiona De la Beaujoire, a uspomena na Emiliana Salu zauvijek će lebdjeti nad Nantesom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA