5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Ekskluzivno Ćiro za Face.ba: Uvjeren sam u podvig moje Bosne i Hercegovine

Legendarni strateg Miroslav Ćiro Blažević razgovarao je s našom ekipom uoči važne utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Austrije u Beču, koja se igra u okviru Lige nacija. Ćiro je rekao kako je ova utakmica veoma važna te da vjeruje u pozitivan ishod.

“Imate najboljeg selektora, siguran sam u to. Njegova strategija je adekvatna toj teškoj utakmici koja je definitivno utakmica s reprezentacijom Austrije. Uvjeren sam u još jedan podvig moje reprezentacije, drage mi reprezentacije Bosne i Hercegovine”, rekao je Ćiro.

Istakao je da nije upitno da će se reprezentacije Bosne i Hercegovine plasirati u play off te da su to sve novi izazovi za mlade igrače.

- OGLAS -

“U play off idemo svakakao i danas će ovo biti veliko iskušenje. Ova utakmica je toliko bitna da bi se dala potvrda da ovi rezultati nisu slučajni. Prosinečki je odličan selektor i on je to prilagodio afinitetu svojih igrača i to je njegova ogromna veličina”, zaključio je Ćiro.

Podsjetimo, utakmica između Austrije i Bosne i Hercegovine igra se večeras s početkom u 20:45 sati.

BiH je trenutno prva u grupi s devet bodova, a onda slijedi Austrija s tri boda i Sjeverna Irska koja je bez bodova. Nakon ovog meča ostao je još samo jedan meč u ovoj grupi, a to je gostovanje Austrije kod Sjeverne Irske u nedjelju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA