12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Džaferović i Komšić poručili: BiH je jača od svih

 Ispred Vječne vatre, simbola jednog velikog vremena, dva člana Predsjedništva poručili: ”25. novembar jedan od najznačajnih datuma u historiji, te da je BiH pokazala da je jača od svih jer, uprkos svemu, uvijek opstane zahvaljujući hrabrosti njenih građana”.

“Sve ono o čemu danas pričamo kada je riječ o demokratiji i civilizacijskim vrijednostima, prije svega u Evropi pa i drugim demokratskim državama u svijetu, BiH je to imala 1943. godine. To govori o značaju i veličini ljudi koji su radili na tome, a i samog bosanskohercegovačkog naroda koji se tada odupirao fašizmu, ne samo da se odupirao fašizmu nego i gradio državu”, rekao je Komšić.

Džaferović je podsjetio da je na zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu obnovljena i potvrđena državnost Bosne i Hercegovine, njen teritorijalni integritet i njen suverenitet, te da je proklamirana ravnopravnost svih naroda i građana na cijelom prostoru BiH. Kazao je i kako Bosnu i Hercegovinu treba izgrađivati upravo na principima koji su proklamovani ZAVNOBiH-om.

- OGLAS -

“Na vrijednostima antifašizma, na vrijednostima ravnopravnosti za svakog čovjeka i svih naroda u ovoj zemlji je jedini put kojim treba ići ova zemlja. Ova zemlja treba da ide putem unutrašnje reintegracije, osiguranja ravnopravnosti svakom čovjeku i integraciji u Evropsku uniju”, rekao je Džaferović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA