5 C
Sarajevo
27.04.2024

Sedam stvari koje morate uraditi u svojim dvadesetima!

I niko od nas ne želi doći do tridesetih s osjećajem da nije iskoristio desetljeće koje im je prethodilo.

Kako vam se to ne bi dogodilo, postoji i popis stvari koje biste trebali napraviti u dvadesetima tako da jednog dana ne žalite ni za čim.

Dvadesete su savršeno životno doba za ostvarenje barem dijela životnih želja. Godine su to u kojima polako “umačete svoje prste u stvarni svijet” i postaje vam dostupno sve više alata koji vam mogu pomoći u ostvarenju želja.

- OGLAS -

I naravno da život ne prestaje u 30-ima, imaju i one cijeli niz draži, ali činjenica je da svako poglavlje života možete iskusiti samo jednom. Zato neka vaše dvadesete budu za pamćenje pa će i sve one koje nakon njih dolaze biti još bolje.

Bez obzira gdje se nalazili, dugujete sebi lijepe stvari, a mi vam donosimo popis prijedloga koji bi treće desetljeće vašeg života mogli učiniti dodatno vrijednim pamćenja.

1. Otiđite na spontano putovanje automobilom

Dovoljni su vam automobil, otvorena cesta i prijateljice. Osigurajte novac za gorivo i hranu i zaputite se u zabavnu avanturu.

2. Posjetite muzički festival

GlMuzika povezuje ljude, a vikend proveden na nekom muzičkom festivalu prilika je da upoznate ljude slične vama.

3. Pozovite vašu simpatiju na date

Nemojte si dopustiti da se jednog dana probudite s pitanjem što bi bilo da ste imali hrabrosti pozvati na date dečka koji vam se sviđa. Vjerujte svom instinktu i odvažite se na ovaj korak. Nikad ne znate što vas čeka.

4. Za barem jedan rođendan priredite nezaboravnu zabavu

Neka barem jedan rođendanski party u vašim dvadesetima bude epski. Svake godine neka vam proslava rođendana bude bitna, ali tu barem jednu neka sve bude kraljevski.

5. Iznajmite kuću na plaži s vašom ekipom

Vikend ili neki duži period u “raju” s vašim ljudima zvuči sjajno, zar ne? Uskladite se, planirajte i ostvarite. Nije tako komplicirano.

6. Iskoristite vaš pasoš

Iskoristite 20-e za posjetu barem jednoj zemlji koja se nalazi na popisu vaših omiljenih destinacija. Kasnije, kada vas stigne “ozbiljniji život”, teže ćete se odvažiti na takav korak tako da su 20-e još jednom savršena prilika za prelazak granice.

7. Slijedite svoje snove bez obzira na sve

Vrlo je jednostavno, ako imaš snove, a svi ih imamo, učini sve da ih slijediš. Nekad neće sve ići po planu, ali ne odustaj. Dvadesete su idealne godine za odvažnost.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA